Mercure Groningen Martiniplaza
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Expositielaan 7
9727 KA Groningen
Nederland
T: +31 50 525 840-0
frontoffice@mercuregroningen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplaner

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Boek nu
Aanbiedingen

Bezienswaardigheden in Groningen

Foto: © Shutterstock

Bezienswaardigheden Groningen

De meest populaire bezienswaardigheden van Groningen

Groningen is met ruim 200.000 inwoners de grootste stad van noord-Nederland. Als oude Hanzestad heeft de stad een eeuwenoude historie. Dat ziet u ook terug in de oude binnenstad van Groningen. Zo staan er nog meerdere gebouwen die dateren uit de 13e eeuw. Natuurlijk kunt u ook de bekende Martinitoren en het Stadhuis niet overslaan.

Het hele jaar door is er wat te beleven in Groningen. Geniet van muziek in een zonnig park in de zomer, of bezoek Eurosonic Noorderslag in de winter. Zin in een museum? Ook dan bent u in Groningen op de goede locatie.

De leukste musea en activiteiten van Groningen

Forum Groningen

Ongeacht uw interesses, in het Groninger Forum kunt u altijd terecht. Ontspan in de bibliotheek met een goed boek, blijf up to date met een dagblad in de kiosk of bezoek de expositie. Meer interesse om nieuwe dingen te ontdekken? In het Medialab en Smartlab leert u over de technologie van morgen. Sluit uw bezoek af met een hapje en een drankje en geniet daarbij van het uitzicht over de stad.

Foto: © Deon Prins

Forum Groningen geopend
Martinitoren Grote Markt Groningen

Martinitoren

De Martinitoren aan de Grote Markt in Groningen is al honderden jaren onderdeel van de nog oudere Martinikerk. Met 97 meter is de toren het hoogste bouwwerk van de stad. Wilt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad? Beklim dan de toren. De bijna 300 traptreden vergen doorzettingsvermogen, maar het uitzicht is het absoluut waard.

Foto: © Shutterstock

Groninger Museum

Het Groninger Museum is zeer veelzijdig. De collecties bestaan uit de Groninger geschiedenis, kunstnijverheid, oude beeldende kunst en hedendaagse beeldende kunst. Deze collecties zijn ondergebracht in het bijzondere gebouw, dat gelegen is in het Verbindingskanaal. Naast het bekijken van de collectie, zijn er meerdere activiteiten te doen voor zowel volwassenen en kinderen.

Foto: © Ralph Richter – Groninger Museum

Groninger Museum in Groningen
Storyworld Groningen

Storyworld Groningen

Storyworld in het Forum Groningen is het stoerste en leukste museum van Nederland over strips, anmiatie en games. In Storyworld kunt u leren én ontdekken. Ga ook zelf verhalend aan de slag!

Lees meer
Forum Groningen

Forum Groningen

Een bioscoop, een bibliotheek, een grand café, een smart lab… Het Forum is de culturele hotspot van Groningen. Of u er nou komt voor de rust of voor activiteiten, er valt van alles te beleven, zowel voor jong en oud!

Lees meer
Groninger Museum

Groninger Museum

Ontdek in het Groninger Museum kunst en kunstgeschiedenis. Van archeologische vondsten uit Groningen tot moderne kunstinstallaties, het Groninger Museum heeft het. Overigens is het gebouw op zich ook al een heel kunstwerk!

Lees meer
Martinitoren

Martinitoren

Maar liefst 97 meter hoog en honderden jaren oud: de Martinitoren in Groningen. Een bijzonder verhaal dat uzelf kunt beleven. Beklim de toren en geniet van het uitzicht over de stad.

Lees meer

Foto: © Shutterstock

Goed bereikbaar in Groningen verblijven

Mercure hotel Groningen Martiniplaza

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza ligt centraal in Groningen, naast het Martiniplaza evenementencentrum. Het hotel is eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook bent u in een mum van tijd in het stadscentrum van Groningen.

Boek nu uw kamer in Groningen, en verzeker uzelf van een goede nachtrust tijdens uw trip naar Groningen.

Foto: © Mercure Hotel Groningen Martiniplaza