Mercure Groningen Martiniplaza
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Expositielaan 7
9727 KA Groningen
Nederland
T: +31 50 525 840-0
frontoffice@mercuregroningen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplaner

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Boek nu
Aanbiedingen
E-Commerce
13. november 2019

Groninger Museum

Groninger Museum Gebouw Ralph Richter
"

ERVAAR DE KUNSTZINNIGE KANT VAN GRONINGEN IN HET GRONINGER MUSEUM

Met zijn bijzondere architectuur is het Groninger Museum niet te missen tijdens uw bezoek aan de stad. Het museum is al sinds 1874 actief, maar pas sinds 1994 in dit unieke gebouw te vinden. Bijzoder aan het pand is, dat het bestaat uit meerdere paviljoens die ieder zijn ontworpen door getalenteerde architecten.

Het veelzijdige uiterlijk weerspiegelt de uitgebreide collectie die u in het museum aantreft. De 80.000 verschillende objecten vertellen allemaal hun eigen verhaal.

Zo leert u over de geschiedenis van Groningen aan de hand van archeologische vondsten, maar bewondert u ook Chinees en Japans Porselein. Het kunstenaarscollectief De Ploeg heeft een plek in het museum veroverd en u ziet verschillende voorbeelden van hedendaagse kunst, mode en fotografie.

Doordat iedere afdeling weer uniek is, raakt u nooit uitgekeken tijdens een bezoek aan dit vernieuwende, uitdagende en leerzame museum.

HET GEBOUW ALS BELEVING

EVENEMENTEN VOOR JONG EN OUD

Wilt u de collectie van het Groninger Museum op een andere manier beleven? Dan heeft u geluk dankzij de vele activiteiten die het museum organiseert. Zo kunt u altijd gebruikmaken van de speciale audiotour waarmee u belangrijke achtergrondinformatie te weten komt. Bezoekt u het museum met kinderen?

Zij laten hun creatieve kant zien in het inloopatelier dat ieder weekend is geopend. Echte speurneuzen krijgen de kans om een speurtocht door het museum te lopen, waarbij ze een leuk avontuur meemaken. Op zondagen lopen er museumdocenten rond in het Groninger Museum.

Zij leiden u naar de highlights en vertellen u alles wat u moet weten over de bijzondere collectie van het museum. Daarnaast heeft u ook nog de kans om een documentaire te bekijken tijdens uw bezoek.

Groninger Museum Gebouw Verbindingskanaal

Foto: © Shutterstock

EEN CULTUREEL UITJE

Tijdens een bezoek aan het Groninger Museum mag u rekenen op een culturele dag van A tot Z. Heeft u de verschillende exposities bewonderd en is het tijd voor een versnapering? Schuift u dan vooral eens aan bij het MendiniRestaurant.

Dit is niet zomaar een museumrestaurant, maar een horecapunt dat ingericht is met meubelstukken van Maarten Baas. Hij maakte iedere stoel, elke tafel en alle lampen met de hand. Terwijl u van een welverdiend kopje koffie en lunch geniet, wordt u omringd door prachtige kunstwerken die stuk voor stuk uniek zijn.

Sluit uw dag in het museum af met een bezoek aan de museumwinkel. Hier koopt u inspirerende kunstboeken, ansichtkaarten van de bekendste werken in het museum en luxe cadeauartikelen.

Groninger Museum Gebouw Ralph Richter

Foto: © Ralph Richter / Groninger Museum

routebeschrijving

GOED BEREIKBAAR IN GRONINGEN VERBLIJVEN

Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza ligt centraal in Groningen, naast het Martiniplaza evenementencentrum. Het hotel is eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook bent u in een mum van tijd in het stadscentrum van Groningen.

Boek nu uw kamer in Groningen, en verzeker uzelf van een goede nachtrust tijdens uw trip naar Groningen.

Mercure Hotel Groningen Standard Zimmer

ergelijkbare berichten

Storyworld Groningen

Storyworld Groningen

Storyworld in het Forum Groningen is het stoerste en leukste museum van Nederland over strips, anmiatie en games. In Storyworld kunt u leren én ontdekken. Ga ook zelf verhalend aan de slag!

Forum Groningen

Forum Groningen

Een bioscoop, een bibliotheek, een grand café, een smart lab… Het Forum is de culturele hotspot van Groningen. Of u er nou komt voor de rust of voor activiteiten, er valt van alles te beleven, zowel voor jong en oud!

Martinitoren

Martinitoren

Maar liefst 97 meter hoog en honderden jaren oud: de Martinitoren in Groningen. Een bijzonder verhaal dat uzelf kunt beleven. Beklim de toren en geniet van het uitzicht over de stad.