Mercure Groningen Martiniplaza
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken

Groninger Museum

Foto: © Ralph Richter / Groninger Museum

Gebouw

Van de bekende architect Alessandro Mendini

Veelzijdig

Van archeologie tot abstracte kunst

Activiteiten

Ook kinderen beleven hier een leuke dag

Overnachten

Voor de beste prijs bij Mercure Groningen

Gebouw

Van de bekende architect Alessandro Mendini

Veelzijdig

Van archeologie tot abstracte kunst

Activiteiten

Ook kinderen beleven hier een leuke dag

Overnachten

Voor de beste prijs bij Mercure Groningen

Groninger Museum

Ervaar de kunstzinnige kant van Groningen in het Groninger Museum

Met zijn bijzondere architectuur is het Groninger Museum niet te missen tijdens uw bezoek aan de stad. Het museum is al sinds 1874 actief, maar pas sinds 1994 in dit unieke gebouw te vinden. Bijzoder aan het pand is, dat het bestaat uit meerdere paviljoens die ieder zijn ontworpen door getalenteerde architecten. Het veelzijdige uiterlijk weerspiegelt de uitgebreide collectie die u in het museum aantreft. De 80.000 verschillende objecten vertellen allemaal hun eigen verhaal. Zo leert u over de geschiedenis van Groningen aan de hand van archeologische vondsten, maar bewondert u ook Chinees en Japans Porselein. Het kunstenaarscollectief De Ploeg heeft een plek in het museum veroverd en u ziet verschillende voorbeelden van hedendaagse kunst, mode en fotografie. Doordat iedere afdeling weer uniek is, raakt u nooit uitgekeken tijdens een bezoek aan dit vernieuwende, uitdagende en leerzame museum.

Het gebouw als beleving

Het Groninger Museum van boven

Evenementen voor jong en oud

Wilt u de collectie van het Groninger Museum op een andere manier beleven? Dan heeft u geluk dankzij de vele activiteiten die het museum organiseert. Zo kunt u altijd gebruikmaken van de speciale audiotour waarmee u belangrijke achtergrondinformatie te weten komt. Bezoekt u het museum met kinderen? Zij laten hun creatieve kant zien in het inloopatelier dat ieder weekend is geopend. Echte speurneuzen krijgen de kans om een speurtocht door het museum te lopen, waarbij ze een leuk avontuur meemaken. Op zondagen lopen er museumdocenten rond in het Groninger Museum. Zij leiden u naar de highlights en vertellen u alles wat u moet weten over de bijzondere collectie van het museum. Daarnaast heeft u ook nog de kans om een documentaire te bekijken tijdens uw bezoek.

Foto: © Shutterstock

Een cultureel uitje

Tijdens een bezoek aan het Groninger Museum mag u rekenen op een culturele dag van A tot Z. Heeft u de verschillende exposities bewonderd en is het tijd voor een versnapering? Schuift u dan vooral eens aan bij het MendiniRestaurant. Dit is niet zomaar een museumrestaurant, maar een horecapunt dat ingericht is met meubelstukken van Maarten Baas. Hij maakte iedere stoel, elke tafel en alle lampen met de hand. Terwijl u van een welverdiend kopje koffie en lunch geniet, wordt u omringd door prachtige kunstwerken die stuk voor stuk uniek zijn. Sluit uw dag in het museum af met een bezoek aan de museumwinkel. Hier koopt u inspirerende kunstboeken, ansichtkaarten van de bekendste werken in het museum en luxe cadeauartikelen.

Foto: © Ralph Richter / Groninger Museum

Groninger Museum bij schemer

Foto: © Shutterstock

Goed bereikbaar in Groningen verblijven

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza nacht

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza ligt centraal in Groningen, naast het Martiniplaza evenementencentrum. Het hotel is eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook bent u in een mum van tijd in het stadscentrum van Groningen.

Boek nu uw kamer in Groningen, en verzeker uzelf van een goede nachtrust tijdens uw trip naar Groningen.

Foto: © Mercure Hotel Groningen Martiniplaza