Mercure Groningen Martiniplaza
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Expositielaan 7
9727 KA Groningen
Nederland
T: +31 50 525 840-0
frontoffice@mercuregroningen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplaner

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Boek nu
Aanbiedingen
E-Commerce
8. november 2019

Martinitoren

Martinitoren Groningen Grote Markt
"

DE MARTINITOREN: HÉT ICOON VAN GRONINGEN

Wanneer u door de straten van Groningen wandelt, is de Martinitoren niet te missen. Deze eeuwenoude toren bepaalt al jarenlang de skyline van de stad en maakt deel uit van de bekende Martinikerk.

Op deze plek aan de Grote Markt stonden in het verleden twee andere torens, die beiden zijn verwoest door bliksem. In 1469 startte de bouw van een van de meest monumentale panden die Groningen vandaag de dag kent.

De vorm is een afspiegeling van de Utrechtse Domtoren, maar u herkent vast een aantal typische kenmerken die de Martinitoren uniek maken.

Bewonder de groene spits bovenop de toren en vergeet ook de kleur van de toren niet. Hij wordt namelijk niet voor niets d’Olle Grieze genoemd door echte Groningers.

EEN ROEMRUCHTE HISTORIE

BEWONDER DE PRACHT VAN DE STAD

Met een hoogte van 97 meter, torent de Martinitoren boven de rest van Groningen uit. Het is mogelijk om de toren te bezoeken, waarbij u bijna driehonderd traptreden trotseert.

Met iedere stap komt u weer dichterbij een prachtig uitzicht over de stad. Maak een tussenstop bij de eerste trans. Deze heeft een hoogte van 39 meter en stelt u in staat om rond de toren te lopen.

Vervolgt u uw reis, dan klimt u door de smalle gangen naar boven, richting de klokkenzolder. Hier bewondert u de prachtige klokken die de Martinitoren zijn eigen geluid geven, maar u kunt ook door de wijzerplaat van de toren kijken.

Zo ontdekt u Groningen vanaf een indrukwekkende hoogte. Er is een bankje geplaatst achter de klok, zodat u op uw gemak geniet van dit bijzondere moment.

Martinitoren Grote Markt Skyline Groningen

Foto: © Shutterstock

EEN REIS DOOR DE GESCHIEDENIS

Doordat de Martinitoren al meer dan vijf eeuwen in Groningen staat, is deze toren het decor geweest van talloze historische gebeurtenissen. Zo vatte de Martinitoren vlam na het sluiten van de Pacificatie van Gent, waarbij Spaanse en Waalse troepen Groningen verlieten.

De vreugde was zo groot, dat er pektonnen in brand werden gestoken. De toren stortte deels in, maar werd al snel herbouwd. Daarnaast ziet u in een van de klokken nog altijd een kogelgat.

Deze is daar gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, die de toren verder zonder al te veel schade is doorgekomen. Dit soort belangrijke kenmerken brengen de geschiedenis van de toren tot leven en laten u zien hoe de Martinitoren al sinds jaar en dag onlosmakelijk verbonden is met Groningen.

Martinitoren Groningen Grote Markt

Foto: © Shutterstock

routebeschrijving

GOED BEREIKBAAR IN GRONINGEN VERBLIJVEN

Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza ligt centraal in Groningen, naast het Martiniplaza evenementencentrum. Het hotel is eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook bent u in een mum van tijd in het stadscentrum van Groningen.

Boek nu uw kamer in Groningen, en verzeker uzelf van een goede nachtrust tijdens uw trip naar Groningen.

Mercure Hotel Groningen Standard Zimmer

ergelijkbare berichten

Storyworld Groningen

Storyworld Groningen

Storyworld in het Forum Groningen is het stoerste en leukste museum van Nederland over strips, anmiatie en games. In Storyworld kunt u leren én ontdekken. Ga ook zelf verhalend aan de slag!

Forum Groningen

Forum Groningen

Een bioscoop, een bibliotheek, een grand café, een smart lab… Het Forum is de culturele hotspot van Groningen. Of u er nou komt voor de rust of voor activiteiten, er valt van alles te beleven, zowel voor jong en oud!

Groninger Museum

Groninger Museum

Ontdek in het Groninger Museum kunst en kunstgeschiedenis. Van archeologische vondsten uit Groningen tot moderne kunstinstallaties, het Groninger Museum heeft het. Overigens is het gebouw op zich ook al een heel kunstwerk!

Foto: ©Shutterstock

Goed bereikbaar in Groningen verblijven

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza nacht

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza ligt centraal in Groningen, naast het Martiniplaza evenementencentrum. Het hotel is eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook bent u in een mum van tijd in het stadscentrum van Groningen.

Boek nu uw kamer in Groningen, en verzeker uzelf van een goede nachtrust tijdens uw trip naar Groningen.

Foto: © Mercure Hotel Groningen Martiniplaza