Mercure Groningen Martiniplaza
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken

Martinitoren

Foto: © Shutterstock

Historisch

De Martinitoren is honderden jaren oud

Uitzicht

Beklim de trappen en kijk uit over de stad

Beiaard

De toren beschikt over 49 klokken

Overnachten

Voor de beste prijs bij Mercure Groningen

Historie

De Martinitoren is honderden jaren oud

Uitzicht

Beklim de trappen en kijk uit over de stad

Beiaard

De toren beschikt over 49 klokken

Overnachten

Voor de beste prijs bij Mercure Groningen

Martinitoren

De Martinitoren: hét icoon van Groningen

Wanneer u door de straten van Groningen wandelt, is de Martinitoren niet te missen. Deze eeuwenoude toren bepaalt al jarenlang de skyline van de stad en maakt deel uit van de bekende Martinikerk. Op deze plek aan de Grote Markt stonden in het verleden twee andere torens, die beiden zijn verwoest door bliksem. In 1469 startte de bouw van een van de meest monumentale panden die Groningen vandaag de dag kent. De vorm is een afspiegeling van de Utrechtse Domtoren, maar u herkent vast een aantal typische kenmerken die de Martinitoren uniek maken. Bewonder de groene spits bovenop de toren en vergeet ook de kleur van de toren niet. Hij wordt namelijk niet voor niets d’Olle Grieze genoemd door echte Groningers.

Een roemruchte historie

Martinitoren met stadsgezicht

Bewonder de pracht van de stad

Met een hoogte van 97 meter, torent de Martinitoren boven de rest van Groningen uit. Het is mogelijk om de toren te bezoeken, waarbij u bijna driehonderd traptreden trotseert. Met iedere stap komt u weer dichterbij een prachtig uitzicht over de stad. Maak een tussenstop bij de eerste trans. Deze heeft een hoogte van 39 meter en stelt u in staat om rond de toren te lopen. Vervolgt u uw reis, dan klimt u door de smalle gangen naar boven, richting de klokkenzolder. Hier bewondert u de prachtige klokken die de Martinitoren zijn eigen geluid geven, maar u kunt ook door de wijzerplaat van de toren kijken. Zo ontdekt u Groningen vanaf een indrukwekkende hoogte. Er is een bankje geplaatst achter de klok, zodat u op uw gemak geniet van dit bijzondere moment.

Foto: © Shutterstock

Een reis door de geschiedenis

Doordat de Martinitoren al meer dan vijf eeuwen in Groningen staat, is deze toren het decor geweest van talloze historische gebeurtenissen. Zo vatte de Martinitoren vlam na het sluiten van de Pacificatie van Gent, waarbij Spaanse en Waalse troepen Groningen verlieten. De vreugde was zo groot, dat er pektonnen in brand werden gestoken. De toren stortte deels in, maar werd al snel herbouwd. Daarnaast ziet u in een van de klokken nog altijd een kogelgat. Deze is daar gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, die de toren verder zonder al te veel schade is doorgekomen. Dit soort belangrijke kenmerken brengen de geschiedenis van de toren tot leven en laten u zien hoe de Martinitoren al sinds jaar en dag onlosmakelijk verbonden is met Groningen.

Foto: © Shutterstock

Martini Kerkhof met Martinitoren

Foto: ©Shutterstock

Goed bereikbaar in Groningen verblijven

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza nacht

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza ligt centraal in Groningen, naast het Martiniplaza evenementencentrum. Het hotel is eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook bent u in een mum van tijd in het stadscentrum van Groningen.

Boek nu uw kamer in Groningen, en verzeker uzelf van een goede nachtrust tijdens uw trip naar Groningen.

Foto: © Mercure Hotel Groningen Martiniplaza