Mercure Groningen Martiniplaza
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken

Storyworld

Foto: © Knelis / Storyworld

Combineren

Storyworld bevindt zich in Forum Groningen

Veelzijdig

Verhalen; van strips en animaties tot videospellen

Activiteiten

Ga aan de slag met één van vele de activiteiten

Overnachten

Voor de beste prijs bij Mercure Groningen

Combineren

Storyworld bevindt zich in Forum Groningen

Veelzijdig

Verhalen; van strips en animaties tot videospellen

Activiteiten

Ga aan de slag met één van vele de activiteiten

Overnachten

Voor de beste prijs bij Mercure Groningen

Storyworld Groningen

Eindeloze verhalen in een bijzonder stripmuseum

Strips, animaties en games. Iedereen is er bekend mee, maar hoe worden ze gemaakt? Duik in de wereld van verhalen in Storyworld. Bent u geïnspireerd geraakt? Ontwikkel dan je eigen strip of doe mee met één van de andere activiteiten.

Leren & ontdekken

Tentoonstelling in Storyworld

Storyworld Groningen

Wat spreekt er nou meer tot uw verbeelding dan de wereld van superhelden, magische wezens en duistere schurken? U ontdekt al deze bijzondere verhalen en nog veel meer tijdens een bezoek aan Storyworld. Dit museum is in het hart van Groningen te vinden en dus eenvoudig bereikbaar. De wisselende exposities zorgen ervoor dat u altijd weer in nieuwe verhalen duikt, terwijl u meer te weten komt over het maakproces van tekenfilms, games en stripboeken. Laat u inspireren door de bekendste kunstenaars uit dit vakgebied of kijk uw ogen uit bij de prachtige collectie tekeningen van het museum. Storyworld maakt deel uit van het Forum Groningen, een bijzonder gebouw in het centrum van de stad. Het doel van dit museum is om u te laten verwonderen, maar ook om nog meer waardering te krijgen voor het vakmanschap van striptekenaars.

Foto: © Stella Dekker / Storyworld

De exposities

U komt al uw favoriete verhalen tegen tijdens een bezoek aan Storyworld Groningen. Dit museum huisvest namelijk werken uit de wereld van de Smurfen, maar vertelt u ook over The Lion King, Lucky Luke en Fortnite. Niet alleen tekeningen maken deel uit van de exposities. Hier krijgt u namelijk ook de kans om attributen uit animatiefilms in het echt te bewonderen. De mooiste games worden regelmatig belicht in het stripmuseum, want ook deze kunstvorm verdient zijn eigen schijnwerper. Naast de vaste collectie zijn er altijd nieuwe wisselende collecties. Deze staan in het teken van een specifiek thema of tonen het werk van een getalenteerde kunstenaar. Dankzij deze veelzijdigheid ontdekt u altijd weer iets nieuws tijdens uw bezoek aan Storyworld.

Foto: © Stella Dekker / Storyworld

Storyworld Forum Groningen
Activiteiten Storyworld

Ga zelf aan de slag met strips en animatiekunst

Bezoekt u het stripmuseum samen met kinderen of vindt u het zelf leuk om uw handen uit de mouwen te steken? Dan vermaakt u zich volop, want u krijgt hier ook de kans om zelf te ontdekken wat ervoor nodig is om een goede strip of animatiefilm te maken. Welke bouwstenen zorgen samen voor een mooi verhaal? En hoe brengt u al deze losse aspecten op een goede manier samen? Storyworld doet graag een paar geheimen uit de doeken, zodat u ervaart hoe u een bijzonder geanimeerd verhaal maakt. Leuke cursussen en workshops staan allemaal op het programma. Dat maakt Storyworld Groningen een veelzijdig museum voor liefhebbers van al wat geanimeerd is.

Foto: © Stella Dekker / Storyworld

Foto: © Shutterstock

Goed bereikbaar in Groningen verblijven

Mercure Hotel Groningen

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza ligt centraal in Groningen, naast het Martiniplaza evenementencentrum. Het hotel is eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook bent u in een mum van tijd in het stadscentrum van Groningen.

Boek nu uw kamer in Groningen, en verzeker uzelf van een goede nachtrust tijdens uw trip naar Groningen.

Foto: © Mercure Hotel Groningen Martiniplaza