Mercure Groningen Martiniplaza
Kamers
1 Kamer, 1 Volw., 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kinderen
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kinderen

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken

Mercure Hotel Groningen Martiniplaza

Expositielaan 7
9727 KA Groningen
Nederland
T: +31 50 525 840-0
frontoffice@mercuregroningen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplaner

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Boek nu
Aanbiedingen
E-Commerce
5. maart 2020

Storyworld Groningen

"

EINDELOZE VERHALEN IN EEN BIJZONDER STRIPMUSEUM

Strips, animaties en games. Iedereen is er bekend mee, maar hoe worden ze gemaakt? Duik in de wereld van verhalen in Storyworld. Bent u geïnspireerd geraakt? Ontwikkel dan je eigen strip of doe mee met één van de andere activiteiten.

LEREN & ONTDEKKEN

Wat spreekt er nou meer tot uw verbeelding dan de wereld van superhelden, magische wezens en duistere schurken? U ontdekt al deze bijzondere verhalen en nog veel meer tijdens een bezoek aan Storyworld. Dit museum is in het hart van Groningen te vinden en dus eenvoudig bereikbaar.

De wisselende exposities zorgen ervoor dat u altijd weer in nieuwe verhalen duikt, terwijl u meer te weten komt over het maakproces van tekenfilms, games en stripboeken. Laat u inspireren door de bekendste kunstenaars uit dit vakgebied of kijk uw ogen uit bij de prachtige collectie tekeningen van het museum.

Storyworld maakt deel uit van het Forum Groningen, een bijzonder gebouw in het centrum van de stad. Het doel van dit museum is om u te laten verwonderen, maar ook om nog meer waardering te krijgen voor het vakmanschap van striptekenaars.

Storyworld Animatie Tentoonstelling

Foto: © Stella Dekker / Storyworld

DE EXPOSITIES

U komt al uw favoriete verhalen tegen tijdens een bezoek aan Storyworld Groningen. Dit museum huisvest namelijk werken uit de wereld van de Smurfen, maar vertelt u ook over The Lion King, Lucky Luke en Fortnite. Niet alleen tekeningen maken deel uit van de exposities. Hier krijgt u namelijk ook de kans om attributen uit animatiefilms in het echt te bewonderen.

De mooiste games worden regelmatig belicht in het stripmuseum, want ook deze kunstvorm verdient zijn eigen schijnwerper. Naast de vaste collectie zijn er altijd nieuwe wisselende collecties. Deze staan in het teken van een specifiek thema of tonen het werk van een getalenteerde kunstenaar. Dankzij deze veelzijdigheid ontdekt u altijd weer iets nieuws tijdens uw bezoek aan Storyworld.

Storyworld Art of Loish Expositie

Foto: © Stella Dekker / Storyworld

GA ZELF AAN DE SLAG MET STRIPS EN ANIMATIEKUNST

Bezoekt u het stripmuseum samen met kinderen of vindt u het zelf leuk om uw handen uit de mouwen te steken? Dan vermaakt u zich volop, want u krijgt hier ook de kans om zelf te ontdekken wat ervoor nodig is om een goede strip of animatiefilm te maken. Welke bouwstenen zorgen samen voor een mooi verhaal?

En hoe brengt u al deze losse aspecten op een goede manier samen? Storyworld doet graag een paar geheimen uit de doeken, zodat u ervaart hoe u een bijzonder geanimeerd verhaal maakt.

Leuke cursussen en workshops staan allemaal op het programma. Dat maakt Storyworld Groningen een veelzijdig museum voor liefhebbers van al wat geanimeerd is.

Storyworld Stripverhaal Activiteit

Foto: © Stella Dekker / Storyworld

routebeschrijving

GOED BEREIKBAAR IN GRONINGEN VERBLIJVEN

Het Mercure Hotel Groningen Martiniplaza ligt centraal in Groningen, naast het Martiniplaza evenementencentrum. Het hotel is eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Ook bent u in een mum van tijd in het stadscentrum van Groningen.

Boek nu uw kamer in Groningen, en verzeker uzelf van een goede nachtrust tijdens uw trip naar Groningen.

Mercure Hotel Groningen Standard Zimmer

ergelijkbare berichten

Forum Groningen

Forum Groningen

Een bioscoop, een bibliotheek, een grand café, een smart lab… Het Forum is de culturele hotspot van Groningen. Of u er nou komt voor de rust of voor activiteiten, er valt van alles te beleven, zowel voor jong en oud!

Groninger Museum

Groninger Museum

Ontdek in het Groninger Museum kunst en kunstgeschiedenis. Van archeologische vondsten uit Groningen tot moderne kunstinstallaties, het Groninger Museum heeft het. Overigens is het gebouw op zich ook al een heel kunstwerk!

Martinitoren

Martinitoren

Maar liefst 97 meter hoog en honderden jaren oud: de Martinitoren in Groningen. Een bijzonder verhaal dat uzelf kunt beleven. Beklim de toren en geniet van het uitzicht over de stad.